Vlogman, Keurslager

Over onze Keurslagerij

Onze Keurslagerij is onze trots. Iedere dag doen wij ons uiterste best om de beste ambachtelijke producten te bereiden. Of het nu gaat om een puur stukje vlees, de fijnste vleeswaren, de lekkerste specialiteiten of de heerlijkste maaltijden. Wij gebruiken altijd de verste ingrediënten voor het eindresultaat van de beste kwaliteit. Onze passie voor het slagersvak zie en proef je zonder meer in onze producten.

Keurslager Vlogman bekroond Ster

Keurslager Vlogman uit Vorden heeft op maandagavond 9 november tijdens de landelijke finale van Slager met Ster in Nijkerk 1 ster toegewezen gekregen. Slager met Ster word je niet zomaar. De afgelopen maanden heeft het team alles uit de kast gehaald om te behoren tot het selectieve sterwinnaarsgezelschap.

In het ‘Hart van Holland’ gebouw in Nijkerk verzamelden zich alle finalisten uit Nederland, waaronder het team van Keurslagerij Vlogman. Alleen slagers die zich onderscheiden door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid hebben een sterbeoordeling behaald. De ontlading was dan ook groot toen de uitslag bekend werd gemaakt en Keurslager Vlogman tot de gelukkigen behoorde.      

Beoordeling 
Deelname aan Slager met Ster betekent een 360 graden benadering van de gehele organisatie en bestaat uit verschillende ronden en onderdelen. In de voorronde is Keurslager Vlogman door een vakjury en mysterieshopper beoordeeld. In de finaleronde kwam er een team van retail deskundigen onaangekondigd langs. Ook hebben de finalisten elkaar beoordeeld en hebben klanten hun stem uitgebracht. Het eindoordeel van de jury luidde: Keurslagerij Vlogman in Vorden: ‘Een goed georganiseerd ambachtelijk bedrijf met een gezellige uitstraling. Het assortiment bevat zelfgemaakte versproducten met een uitnodigend karakter.’

Oordeel zelf
Wilt u weten wat Keurslager Vlogman zo bijzonder maakt of wilt u meer informatie over de verkiezing?  Ons trotse team vertelt u er graag meer over.

Vlogman viert 50 jarig jubileum

'Een mooi product maken geeft geweldige kick'
‘In de week voor de kerst heb ik ongeveer 600 rollades gemaakt, ‘met de hand geknoopt’. Dat vind ik helemaal geweldig, daar krijg ik een kick van. Dat is ook de passie die ik voor het slagersvak heb, bezig zijn met de handen. Wij maken een mooi product en als de klanten dan tegen mij zeggen’ het was lekker slager’, dan kan ik echt genieten’, zo zegt keurslager Dick Vlogman aan de vooravond van het 50 jarig bestaan van het familiebedrijf.

Bekers en oorkondes

Een familiebedrijf dat niet alleen in Vorden een goede naamsbekendheid geniet, maar ook in de naaste omgeving. In huize (en slagerij) van Dick en Hetty Vlogman ‘wemelt ‘ het van bekers en oorkondes. Prijzen die het bedrijf in de loop der jaren tijdens vakwedstrijden, allemaal heeft gewonnen. Dick Vlogman: ‘Wij doen daar bewust aan mee. Niet om ons eigen ego te strelen, maar gewoon om de consument te laten zien waar wij mee bezig zijn en dat wij kwaliteit leveren. En dat gaat er altijd mee strijken. Ik denk dat wij daardoor ook nog weinig last van de recessie ondervinden. Er wordt richting toekomst overal gezegd en geschreven dat de bevolking zal inkrimpen. Minder kinderen e.d., noem maar op. Natuurlijk moet je daar de ogen niet voor sluiten.

Ik ben er echter van overtuigd dat wanneer wij ons blijven profileren, wij ook in de toekomst bestaansrecht hebben’, zo zegt de 53 jarige keurslager Dick Vlogman. Hij komt nog even terug op de vakwedstrijden , waarvoor Vlogman vrijwel al zijn producten inzendt (rookworst, spareribs, achterham, leverworst, kookworst, rauwe ham e.d.) Dick Vlogman is het meest trots op de resultaten die tijdens de vakwedstrijd ‘Slavakto’ drie jaar geleden in Utrecht werden behaald.

Met 'goud' werden bekroond

Dick: ‘We hadden tien producten ingezonden, die alle tien met ‘goud’ werden bekroond, hetgeen door de jury als zeer uniek werd omschreven. De naam van onze medewerker Paul Bulten mag in deze zeker niet onvermeld blijven. Hij is in de worstmakerij een fantastische vakman’, zo zegt Dick lovend.
Keurslagerij Vlogman is aangesloten bij de ‘Oost Gelderse Keurslagers’ (14 leden), een onderdeel van de overkoepelende ‘Vereniging Keurslagers Nederland’, met in totaal 560 leden. Dick Vlogman: ‘We komen als Oost Gelderse keurslagers’, acht keer per jaar bij elkaar om ideee╠łn uit te wisselen. Ik heb tegenover mijn collega’s geen geheimen, wanneer ze iets specifieks van mij willen weten, dan vertel ik het gewoon’, zo zegt Dick Vlogman. Al pratende komt regelmatig de naam van zijn echtgenote Hetty ‘voorbij’. Mijn steun en toeverlaat. Ik ben altijd over tal van dingen direct enthousiast, gelukkig trapt Hetty dan wel eens op de rem. Zij is in alles heel duidelijk. Het beleid dat gevoerd wordt, stippelen we altijd samen uit. Verschillen we van mening, dan neem ik de eindbeslissing’, zo zegt Dick Vlogman lachend, onderwijl hij zijn woorden direct ‘afklopt’!

In 1981 trouwde Dick met haar en niet veel later deed Hetty haar intrede in de zaak. Ze was slagersdochter (slagerij Raterink in Hengelo), dus geen vreemde eend in de bijt. Dick: ‘Wij hebben toen een paar jaar samen bij mijn ouders gewerkt, waarna Hetty en ik op 1 juli 1983 de slagerij hebben overgenomen’, zo zegt hij. Inmiddels hebben ze de toekomstige opvolger al in huis: zoon Roy die zijn ouders, samen met de 12 medewerkers, terzijde staat en die ‘straks’ het slagersstokje van zijn vader zal overnemen. Het fundament van Keurslagerij Vlogman dateert uit maart 1962. Toen nam Bennie Vlogman, de vader van Dick, de slagerij van Kieskamp aan de Nieuw stad in Vorden over.

Winkelruimte bijna verdubbeld

Dick Vlogman: ‘In 1975 werd de winkel flink verbouwd en was ik al bij mijn ouders in de zaak werkzaam. De winkelruimte werd toen ook bijna verdubbeld. Wij deden ook veel huisslachtingen. Tegenwoordig gebeurt dat niet meer, omdat de wetgeving hier veel verandering in heeft gebracht’, zo zegt Dick. In 1978 deed zich de kans voor om aan de Zutphenseweg het pand van de familie Eijerkamp aan te kopen. Dick: ‘Dat was de uitgesproken plek om de slagerij te verplaatsen, want aan de Nieuwstad gingen steeds meer winkels dicht. In 1988 hebben we op de huidige plek de zaak flink verbouwd.


Daarna hebben wij in de loop der jaren in ons bedrijf verschillende aanpassingen gedaan. De grootste metamorfose was toch wel in 2004. De winkel werd qua grootte verdubbeld. Nog meer toonbankruimte, geweldige routing in het bedrijf, diverse plaatsen waar werkzaamheden gedaan kunnen worden in de winkel. Een gril in de winkel, zodat de klanten kunnen zien, proeven en beleven wat wij zelf allemaal produceren. Tevens hebben wij de tuin achter ons bedrijf, ingeleverd voor opslagruimte. Er is een speciale kruidenafdeling, waar alles geordend opgeslagen ligt’, zo zegt Dick Vlogman.
Ter gelegenheid van het gouden jubileum, houdt Keurslagerij Vlogman vanaf maandag 27 februari tot en met zaterdag 3 maart een actieweek. In de loop van 2012 zijn nog meer acties te verwachten.

Vlogman, Keurslager

Zutphenseweg 16
7251DK Vorden
0575551321
0575552287

Openingstijden

maandag 13:30 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:30 - 16:00
zondag Gesloten